Webinar 'Brabant op de schop: De energietransitie in de glastuinbouw'

19 juni 2020 – Afgelopen maart 2020 zouden wij een van de sprekers zijn op het congres ‘Brabant op de schop’ van De WaardenMakers en Provincie Noord-Brabant om ons initiatief ‘Energieneutrale Glastuinbouw in Steenbergen’ onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Helaas gooide COVID-19 roet in het eten en kon het congres geen doorgang vinden, maar uiteindelijk is er een goede oplossing gevonden. Een webinar waar 4D Bedrijfsadvies alsnog het initiatief ‘Energieneutrale glastuinbouw’ mocht toelichten onder het grote publiek en waar 4D antwoord kon geven op vragen van deelnemers aan het webinar.

Tijdens het webinar zoomen we in op de casus Steenbergen. Hier streeft een groep glastuinders naar een klimaat- en energieneutrale bedrijfsvoering. Zij gaan dit doen met restwarmte en CO2 uit de afvalcentrale ReEnergie van SUEZ in Roosendaal. Aan het woord komen Ardie van Honk, eigenaar van 4D Bedrijfsadvies en glastuinbouwexpert vanuit De WaardenMakers, Marc Das, directeur van ReEnergy, en drie van de deelnemende tuinders. Met Sjaak Tak, voorzitter van Glastuinbouw Nederland, reflecteren we op dit project en de mogelijkheden om het concept toe te passen op andere locaties.

Via de onderstaande video kunt u het webinar (nog een keer) bekijken of klik hier om het webinar te bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *