Brabant Slimme Landbouw Tour

Projectnaam:

Klant:

Rol van 4D: 

Brabant Slimme Landbouw Tour

Brabantse Ontweikkelings Maatschappij (BOM)

Planner & Organisator  

Partners:

Keywords:
Jiangsu Business Association the Netherlands (JSBA)

Brabant Glastuinbouw


Brabant Slimme Landbouw Tour

Brabant Smart Agriculture is een speciale tour gemaakt voor de Chinese ondernemers die in Nederland wonen en werken. Het hoofddoel van deze landbouwtour is om Chinese ondernemers kennis te laten maken met de hightech glastuinbouw in de provincie Noord-Brabant. Samen met Jiangsu Business Association Nederland (JSBA) en Brabant Develop Agency heeft 4D Bedrijfsadvies dit unieke bezoek georganiseerd.

De groep bezocht de volgende twee bedrijven: Butterfly-orchids en Natuurlijk Tomaat. Aan het begin van de tour sprak mevrouw Mengjuan Zhou, vertegenwoordiger van de Brabantse ontwikkelmaatschappij (BOM), een welkomstwoord uit aan alle deelnemers.

Butterfly-orchids

Tijdens het bezoek aan Butterfly-orchids lichte directeur Gerben van Giessen het productieproces van orchideeën toe en gaf de bezoekers een gedetailleerde uitleg van de teeltmethoden in relatie tot de verschillende groeiseizoenen. Zijn bedrijf kweekt een verscheidenheid aan orchideeën in verschillende kleuren en maten voor de Europese markt.

Natuurlijk Tomaat

Tijdens het bezoek aan Natuurlijk Tomaat presenteerde eigenaar Henriëtte van den Hoek de geschiedenis en ontwikkeling van de kwekerij. De kwekerij richt zich op de teelt van biologische tomaten, komkommers en andere groenten. De bezoekers werden rondgeleid en genoten van een uniek diner bereidt met door Natuurlijk Tomaat geteelde groenten.

Deze tour had als doel de glastuinbouw in de provincie Noord-Brabant te promoten bij de Chinese ondernemers en ze een beeld te schetsen van de investeringsmogelijkheden die deze sector te bieden heeft.