Studiereis naar Moderne Glastuinbouw in Jiangsu 

Projectnaam:

Klant:

Rol van 4D:


Studiereis naar Moderne Glastuinbouw in Jiangsu

CDDG Consortium

Projectmanagement

Keywords: 

Supporters:

Greenhouse in China

BOM, Jiangsu Commerce Bureau  Studiereis naar Moderne Glastuinbouw in Jiangsu

Van 10 tot 20 november 2022 heeft 4D Bedrijfsadvies BV namens het CDDG Consortium een 10-dagen onderzoeksreis naar moderne kassen in Jiangsu, China, uitgevoerd in samenwerking met de vertegenwoordiger van de provincie Noord-Brabant in Jiangsu, de vertegenwoordiger van het Jiangsu Commerce Bureau in Nederland en Fore Cornif BV. Doel van het onderzoek was om een geschikte lokale bouw- en exploitatiepartner te vinden voor het CDDG (Dutch Demonstration Greenhouse) project.

 Met de steun van het Jiangsu Commerce Bureau en de provincie Noord-Brabant bezochten 4D Bedrijfsadvies BV en vertegenwoordigers de Nantong Hai’an Ya Zhou Moderne Landbouwpark, de Da Feng Da Zhong Street in Yancheng, het Yancheng Binhai Moderne Landbouwindustrieel Park, de Lianyungang Landbouw en Ontwikkelingsgroep en de Zhangjiagang Shan Gang Dorpkassengebied, onder anderen.
 Dit was een vruchtbare onderzoeksreis, waardoor we begrip konden verkrijgen van de huidige toestand van de kassenteelt in China. We zagen China’s vastberadenheid om zijn landbouw naar een moderne en intelligente richting te upgraden, evenals de uitdagingen waar de industrie momenteel mee te maken heeft.
 Op elke locatie deelden we kennis met lokale kassenexploitanten en managers. Dit versterkte het doel van het CDDG consortium om de CDDG Dutch Demonstration Greenhouse in China te bouwen, namelijk geschikt kassenapparatuur te demonstreren, geavanceerde kassenteeltmanagement ervaringen uit Nederland te delen, opbrengsten te verbeteren en een duurzame weg te vinden voor de ontwikkeling van Nederlandse intelligente kassen in China.